Az Eurofoam Hungary Kft. a belga Recticel és az osztrák Greiner csoport vegyesvállalatának az Eurofoam GmbH-nak a magyarországi tagvállalata. Működési területünk földrajzilag Magyarország, Szlovákia, Nyugat-Ukrajna, Nyugat-Románia és Szerbia, amely piacokon elmondhatjuk, hogy piacvezető, de mindenképpen meghatározó pozíciót töltünk be.
Központi telephelyünk a Miskolc melletti Sajóbábonyban található, ahol tevékenységünk alapvetően két termelési és feldolgozási szegmensbe szerveződik: komfort és műszaki habszivacs gyártására és feldolgozására. Habosítási technológiánk a legkorszerűbb műszaki megoldásokat képviseli és megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. Termékeink nyílt cellaszerkezetű, rugalmas poliuretán habszivacsok. Gyártmányaink között megtalálhatók a könnyű és lágy, félkemény, nagyrugalmas (hideghab) típusok, és egyéb speciális tulajdonságokkal rendelkező habszivacsok.

A komfort üzletágunkban a gyártás első fázisa az ún. hosszú tömb gyártás, amelyet a folyamat során rövid, szállítható habszivacs tömbökre, tekercsekre vágunk fel. Ez a termékcsoport kerül értékesítésre feldolgozással foglalkozó vevőinknek, illetve kerül további feldolgozásra: szeletelésre, CNC fomavágásra, ragasztásra a saját feldolgozó üzemeinkben, melyek Magyarországon Sajóbábonyban illetve Székesfehérváron több 10.000 m2 alapterületen találhatóak meg. Ezen feldolgozó üzemekben a klasszikus habszivacsok mellett specialitásokat is feldolgozunk, úgy mint visco-elasztikus, antibakteriális, heterogén habszivacsok, melyek bútoralkatrészek, matracmagok és egészségügyi alkalmazásokra alkalmas Foam for Care termékek formájában kerülnek értékesítésre.

A műszaki hab üzletágunkban – a komfort tömegtermelés kontrasztjaként – speciális termékeket és alkalmazásokat fejlesztünk és gyártunk melyek az autóiparban, csomagolástechnikai, elektrotechnikai iparágakban kerülnek felhasználásra. Ezen üzletágunk telephelye is Sajóbábonyban, egy közel 5.000 m2 alapterületű komplexumban működik.
A tulajdonosainknál meglévő kutatási-fejlesztési bázisok illetve szerte Európában mintegy 36 telephelyen megtalálható társcégeink know-how-ját felhasználva folyamatosan képesek vagyunk modernizálni és bővíteni a gyártási technológiánkat, fejleszteni termékeinket, hogy filozófiánkat napi szinten közvetíteni tudjuk partnereink felé: jó minőség, innováció, környezet és emberközpontúság.